Grundläggande flyttillbehör du behöver ha nära till hands när du flyttpackar

Vissa människor är experter på att flytta. För resten av oss är det en skrämmande och tidskrävande process att flytta. De flesta blir överväldigade när de inser hur mycket arbete de måste utföra på relativt kort tid. Att bryta upp ett stort jobb i mindre bitar gör det enklare och mindre stressigt att flytta. Här är de grundläggande flyttillbehören du behöver ha nära till hands när du packar.

Viktiga flyttillbehör vid flytt

Flyttlådor är naturligtvis det mest uppenbara föremålet du behöver när du flyttar. Flera flyttföretag säljer lådor av alla former och storlekar om du föredrar att skaffa nya lådor. Om du är på en budget kan du kolla efter begagnade lådor från personer som nyligen har flyttat och säljer antingen sina lådor till nedsatt pris eller ger bort dem gratis. Bokhandlare, spritbutiker och mataffärer är en annan möjlig källa till gratis lådor. Bokhandelslådor är vanligtvis mindre, robusta och har lättillgängliga handtag eftersom de är konstruerade för att hålla tunga material. Lådor i spritbutiker har ofta delare som gör dem perfekta för glas eller andra ömtåliga porsliner. Livsmedelsbutiker har bra lådor, speciellt den typ som används när man transporterar kött, dem är förstärkta och har handtag för att underlätta bärandet.

flyttillbehör som är viktiga när du ska flytta

Förpackningstejp och buntband är annan nödvändig utrustning när du flyttar. Om du inte vill hålla koll på sax tillsammans med din rulle av tejp, är packpappdispenser ett enkelt och bekvämt sätt att packa lådor på, speciellt om du packar dina lådor själv. Kom ihåg att förstärka bottnen på dina lådor innan du packar dem, detta kan du göra genom att lägga tidningspapper i botten eller ett tjockare ark. Det finns inget värre än att hämta en hel låda för att se bottnen att falla ur! För konstigt utformade föremål, överväg att använda klara plastpåsar för att enkelt packa. Plastpåsar kan också användas som ”fyllmedel” eller för att skydda brytbara och ömtåliga föremål som t.ex. glas. Pappersplattor fungerar bra mellan porslin för att undvika att dessa förstörs. Eller så kan du göra vad min mormor gjorde när hon flyttade, hon lindade allt glas i badrums och kökshanddukar, detta sparar både plats och undviker att glaset går sönder.

De flesta som flyttar ofta har ett system för hur de markerar sina lådor för att göra det lättare att packa upp när de har nått sitt nya hem. En av mina personliga favoriter är färgsystemet. Enkelt uttryckt får varje rum en färg – gul för köket, grönt för badrummet, orange för vardagsrummet, etc. På så vis vet du vilken låda som ska vart och gör det mycket lättare att hitta t.ex. kaffebryggaren när du flyttar in ditt nya hem. Istället för att använda klistermärken eller markörer som kan falla av eller vara svåra att se kan ett färgat band vara ett perfekt val för att enkelt markera lådor. Ett annat organisationsalternativ, är att skriva på alla lådor och skriva vad lådan innehåller. Min mamma organiserade på detta vis när vi flyttade från västkusten till östkusten. Fast det var mycket mer arbete på västkusten, gjorde det livet mycket lättare när vi kom till vårt nya hem på östkusten.

För städhjälp, kontakta flyttstädning falun på falun@flyttstadningsakuten.se